درآمد تولید شمش آلومینیوم را می توان با کسر هزینه ی خرید مواد اولیه از درآمد فروش شمش آلومینیوم به دست آورد. میزان درآمد تولید شمش آلومینیوم با توجه به ظرفیت تولید، تعداد و نوع ماشین آلات استفاده شده در تولید این شمش ها متفاوت است.
تولید شمش آلومینیوم
روش تولید آلومینیوم با در نظر گرفتن نوع آلومینیوم به دو صورت انجام می شود. در حالت اول، تولید آلومینیوم اولیه با استفاده از آلومینا و حالت دوم، تولید آلومینیوم ثانویه با استفاده از آلومینیوم بازیافتی است. درآمد تولید شمش آلومینیوم در حالت دوم خیلی بیشتر است زیرا در این حالت، سرمایه اولیه بسیار کمتری از حالت اول نیاز است. هر یک از این حالت ها در این قسمت بررسی می شوند.
تولید آلومینیوم اولیه از سنگ معدن بوکسیت
در این روش، آلومینیوم به صورت آلومینا از بوکسیت استخراج می شود. سپس آلومینا استخراج شده با استفاده از ماشین آلات و تجهیزات مخصوص به صورت فلز آلومینیوم در دسترس قرار می گیرد. بوکسیت با درجات کیفی مختلفی مورد بهره برداری قرار می گیرد. به همین دلیل کیفیت آلومینیوم تولید شده، با در نظر گرفتن زمان، شرایط بهره برداری، نوع فناوری و شرایط اقتصادی متفاوت است. این موضوع سبب شده، کیفیت سنگ معدن بوکسیت یکی از عوامل تاثیرگذار روی درآمد تولید شمش آلومینیوم باشد.
برای خرید تجهیزات و ماشین آلات مورد نیاز در تولید شمش آلومینیوم نیاز به سرمایه زیادی است. همچنین این ابزار بسیار جاگیر هستند و فضای بزرگی برای مکان کارخانه باید در نظر گرفته شود. این موضوع سبب شده درآمد تولید شمش آلومینیوم از سنگ معدن بوکسیت نسبت به هزینه تولید آن به صرفه نباشد.
تولید آلومینیوم ثانویه با استفاده از آلومینیوم بازیافتی
از آنجایی که آلومینیوم، یکی از پرکاربرد ترین فلزات در صنایع مختلف مانند ساختمان سازی، خودرو سازی و هواپیما سازی است. مدت هاست علاوه بر استفاده از منابع طبیعی برای تولید محصولات آلومینیومی، استفاده مجدد این فلز از طریق بازیافت مورد توجه قرار گرفته است. برخلاف فرآیند تولید آلومینیوم از بوکسیت، در فرآیند بازیافت قراضه آلومینیوم، هزینه ها کاهش می یابد. زیرا در تولید آلومینیوم ثانویه با استفاده از آلومینیوم بازیافتی نیازی به تصفیه آلومینیوم نیست. همچنین در این فرآیند فلوئور تولید نمی شود و آلودگی ها بدلیل عدم استفاده از سودسوزآور که ماده ی خطرناکی است، کاهش می یابد.
همچنین می توان گفت، انرژی مصرف شده در بازیافت قراضه آلومینیوم، هزینه تولید این فلز را کاهش می دهد. به عبارتی سبب افزایش درآمد تولید شمش آلومینیوم می شود. از طرفی، عدم بازیافت قراضه آلومینیوم و جایگزینی این ضایعات با ماده اولیه سبب هدر رفتن میزان زیادی انرژی می شود (برای جایگزینی هر تن قوطی آلومینیومی باید 5 تن سنگ معدن بوکسیت استفاده شود). از دیگر مزایای بازیافت ضایعات آلومینیوم، می توان به کاهش میزان زباله سوزانده شده یا دفن شده اشاره کرد. لذا این امر سبب شده درآمد تولید شمش آلومینیوم از ضایعات آلومینیومی نسبت به درآمد تولید شمش آلومینیومی از سنگ معدن بیشتر شود.
درآمد تولید شمش آلومینیوم در خانه
همانطور که گفته شد بازیافت آلومینیوم خیلی راحت تر و به صرفه تر از تصفیه آن از سنگ معدن بوکسیت است. این موضوع سبب شده، بازیافت ضایعات آلومینیوم مورد توجه قرار گیرد. حتی می توان به راحتی با ذوب آلومینیوم در خانه و با تجهیزات کم، مقدار زیادی شمش آلومینیوم یا ورق آلومینیوم ساخت. این فرآیند، با استفاده از کوره های کوچک انجام می شود و هرگونه ضایعات آلومینیومی موجود در منزل را می توان با این کوره ها ذوب کرد. برای تبدیل ضایعات آلومینیومی به شمش آلومینیوم نیاز به چهار مرحله ی خرد کردن، تمیز کردن، ذوب و ریخته گری است.
برای ذوب آلومینیوم در خانه، به یک مکان مناسب و تمیز و سیستم تهویه هوا نیاز است. برای انجام این فرآیند ابتدا باید ضایعات آلومینیومی را به شکل تکه های کوچک برش داده و سپس تکه های برش داده شده، در کوره با دمای 660 درجه سلسیوس ریخته می شوند. بعد از گذشت حدودا نیم دقیقه با استفاده از عینک مناسب و دستکش درب کوره را باز کرده و مواد ذوب شده به آرامی در قالب های مورد نظر ریخته می شوند. در نهایت بعد از گذشت 15 دقیقه قالب برگردانده شده و با ضربه زدن شمش آلومینیومی از قالب خارج می شود.
2 Comments
سلام،ایا شمش المینیم ومس را به راحتی میتوان فروحت؟
مشتریشون کجاها هست؟
سلام، وقتتون بخیر
با کارگاه های ریخته گری تماس بگیرید مشتری های اصلی اونها هستن. برای اطلاعات بیشتر میتونید به سایت فرمت مراجعه کنید.