پشـتیبانی (فقط واتس اپ و تلگرام)

تلگرام واتس اپ

جوشکاری ورق گالوانیزه

فرمت » جوشکاری » جوشکاری ورق گالوانیزه
جوشکاری ورق گالوانیزه

امتیاز

اشتراک گذاری

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

جوشکاری ورق گالوانیزه

جوشکاری ورق گالوانیزه نیز تقریبا شبیه به جوشکاری ورق فولادی صورت می گیرد. در حقیقت برای جوشکاری ورق گالوانیزه عادی می توان از همان جوشکاری ورق آهن استفاده کرد و تنها در برخی از پارامتر ها مثل سرعت حرکت، ولتاژ، آمپر و غیره باید تغییراتی ایجاد شود. اما در صورتی که ضخامت پوشش روی زیاد باشد، روش جوشکاری نیز باید تغییر کند. در این مطلب به بررسی نکاتی در رابطه با جوشکاری ورق گالوانیزه پرداخته می شود.

هر چند ورق گالوانیزه از جنس ورق های فولادی است، اما به دلیل وجود پوشش روی، برای جوشکاری ورق گالوانیزه باید به یک سری نکات فنی توجه کرد. تفاوت اصلی جوشکاری ورق گالوانیزه با سایر ورق های فولادی در حقیقت دمای تبخیر پایین پوشش روی می باشد. تبخیر روی در محل جوش سبب افزایش دود در جوشکاری می شود.

جوشکاری ورق گالوانیزه

جوشکاری الکترود دستی

بنابراین داشتن راهکاری مناسب جهت جوشکاری ورق گالوانیزه امری ضروری است. این کار را می توان با استفاده از روش هایی نظیر تمیزکاری سطح پیش از فرایند جوشکاری، توجه به ضخامت ورق مورد جوشکاری، انتخاب روش صحیح جوشکاری، انتخاب نوع الکترود مصرفی صحیح و غیره انجام داد.

مشکلات جوشکاری ورق گالوانیزه

قبل از آشنایی با روش های جوشکاری ورق گالوانیزه بهتر است با مشکلاتی که در این مسیر وجود دارد بهتر آشنا شویم. این مشکلات، مواردی اند که ممکن است جوشکار ها هنگام جوشکاری ورق گالوانیزه با آن ها روبرو شوند. در صورت عدم توجه به نکات فنی، مشکلات و عیوبی در جوشکاری ایجاد خواهد شد.

خوردگی جوش ورق گالوانیزه

در زمان جوشکاری ورق گالوانیزه ، در مرحله اول باید پوشش گالوانیزه در منطقه جوشکاری از بین رفته و پس از اتمام جوشکاری، فرایند گالوانیزاسیون ورق مجددا انجام شود. در صورتی که بین این دو مرحله فاصله بیافتد، احتمال اینکه فولاد زیرلایه به خاطر عوامل مختلف محیطی اکسید شود، زنگ بزند و یا خورده شود وجود دارد.

جوشکاری ورق گالوانیزه

ورق های گالوانیزه

وجود پوشش روی

اصلی ترین چالش جوشکاری ورق گالوانیزه ، وجود پوشش روی است. این عنصر، جوشکاری را از جنبه های مختلف دچار چالش می کند. یکی از این مشکل ها این است که نفوذ مذاب جوش را دشوارتر می کند. این موضوع سبب می شود تا عیب ذوب ناقص به وجود آید. علاوه بر این عیب، ایجاد حفرات و تخلخل در جوش نیز از پیامد های دیگر این پدیده است.

دستورالعمل جوشکاری ورق های گالوانیزه

برای جوشکاری ورق گالوانیزه ، باید یک سری مراحل را به درستی انجام داد.  برای انجام جوشکاری ورق گالوانیزه ، مرحله اول تهیه لوازم جوشکاری مثل دستگاه جوش ورق گالوانیزه، لباس کار، دستکش، عینک و غیره است. سپس محل جوشکاری باید سنگ زنی و تمیزکاری شود تا هر گونه پوشش گالوانیزه از بین برود. در مرحله بعد الکترود مناسب جوشکاری ورق گالوانیزه باید تهیه و آماده سازی شود. سپس قطعه های ورق در محل مناسب قرار گرفته و جوشکاری ورق گالوانیزه طبق استاندارد های موجود انجام شود. پس از انجام جوشکاری مجددا سنگ زنی انجام می شود تا پاشش مذاب از روی ورق حذف شود. برای جوشکاری ورق گالوانیزه روش های مختلفی وجود دارد که هرکدام با توجه به شرایط کار باید انتخاب شوند.

جوشکاری ورق گالوانیزه با co2

ورق گالوانیزه

جوشکاری ورق گالوانیزه با CO2

در روش جوشکاری GMAW از گاز CO2 به عنوان گاز محافظ استفاده می شود. در جوشکاری ورق گالوانیزه با CO2 ، لازم است تا حداقل از ۲۰ درصد دی اکسید کربن استفاده شود. زیاد بودن کربن دی اکسید سبب پاشش مذاب کمتر و بهتر شدن کیفیت جوشکاری ورق گالوانیزه با CO2 می شود. در این روش علاوه بر جوشکاری ورق گالوانیزه با CO2 می توان از گاز آرگون نیز همزمان استفاده کرد. در این صورت باید نسبت مناسبی از هر دوی آنها رعایت شود.

در روش جوشکاری الکترود دستی ایراداتی نظیر تخلخل و ترک و همچنین پاشش در جوشکاری ورق گالوانیزه وجود دارد. اما در روش GMAW چند راهکار وجود دارد که بتوان فرایند را اصلاح کرد. برای مثال می توان مخلوط های مختلف گاز محافظ CO2 را تست کرد. همچنین می توان از فلز پر کننده سیلیکون-برنز استفاده کرد. این کار سبب می شود بتوان جوشکاری را در آمپر های کمتر انجام داد. همچنین، در جوشکاری ورق گالوانیزه با CO2 ، مواد افزودنی کمتری وجود دارد. یعنی روی کمتری در فلز جوش وجود دارد. این امر سبب کم شدن حساسیت به ترک و تخلخل در جوشکاری ورق گالوانیزه با CO2 می شود.

جوشکاری ورق گالوانیزه با co2

ورق های گالوانیزه جوشکاری شده

جوشکاری قوس با الکترود پوشش دار

جوشکاری الکترود دستی یا همان جوشکاری با الکترود پوشش دار یا SMAW، یک تکنیک ساده و متداول برای جوشکاری صنعتی است. در این روش، با عقب و جلو بردن الکترود می توان از ایجاد تخلخل و ترک در جوشکاری ورق گالوانیزه تا حدودی جلوگیری کرد. نکته دیگری که در این روش وجود دارد انتخاب دقیق الکترود است. انتخاب الکترود مناسب نیز تا حدی می تواند در جوشکاری ورق گالوانیزه به ما کمک کند. با استفاده از جوشکاری SMAW نفوذ عمق جوش در جوشکاری ورق گالوانیزه کاهش می یابد. در صورتی که زاویه مرسوم جوشکاری یعنی ۷۰ درجه به ۳۰ درجه کاهش یاید، می توان با حرکت دادن الکترود به سمت جلو و عقب در راستای اتصال جوشکاری به عمق جوش نرمال و مناسب دست پیدا کرد.

جوشکاری مقاومتی ورق گالوانیزه

روش جوشکاری مقاومتی، برای ورق های نازکی که ضخامت آن ها کمتر از ۵ میلی متر باشد، انجام می شود. همچنین در صورتی که ضخامت پوشش کمتر از ۴۳ میکرون باشد می توان از این روش برای جوشکاری ورق گالوانیزه استفاده کرد. جوشکاری مقاومتی به دلیل اینکه کمترین میزان آسیب را به ورق ها وارد می کند یکی از روش های به صرفه جوشکاری است.

جوشکاری ورق گالوانیزه با co2

فرایند جوشکاری با استفاده از الکترود دستی

الکترود جوشکاری ورق گالوانیزه

الکترود جوشکاری در حقیقت سیمی رسانا بوده که دارای یک پوشش مخصوص است. پوشش های استفاده شده در ساخت الکترودها می توانند قلیایی، رتیلی، سلولوزی و غیره باشند. در جوشکاری ورق گالوانیزه باید از الکترودی استفاده شود که بیشترین شباهت ساختاری را به ورق های گالوانیزه دارد. چرا که جنس سیم فلزی الکترود باید متناسب با قطعه ای باشد که قرار است جوشکاری شود. بهترین الکترود هایی که برای جوشکاری ورق گالوانیزه به کار می روند عبارت اند از: الکترود 7014، الکترود 7018، الکترود 6011، الکترود 6010.

جوشکاری ورق گالوانیزه نازک

گاهی این پرسش به وجود می آید که استفاده از دیگر روش های اتصالات فلزی ارجحیت دارد یا انجام شیوه های جوشکاری؟ پاسخ به این پرسش در ماهیت قطعه مورد نظر و محل تعبیه آن نهفته است. با توجه به این دو مورد می توان اتصالات غیرجوشی یا جوشکاری را برگزید. گاهی مواقع مثل اتصال میلگرد های فولادی بهتر است از اتصال غیرجوشی استفاده کرد. گاهی اوقات نیز نیازمند جوشکاری هستیم. در صورتی که جوشکاری ضروری باشد، با توجه به ترکیبات شیمیایی و عدم ممنوعیت جوشکاری باید از شیوه اتصالات جوشی بهره گرفت. در جوشکاری مخازن فولادی نیز همین شرایط حاکم است. یعنی همانطور که در بالا بیان شد، با توجه به نوع و ضخامت ورق فولادی باید نسبت به انتخاب الکترود و دستگاه مربوطه اقدام نمود. همچنین در ادامه با رعایت اصول ایمنی  عملیات جوشکاری را انجام شود.

الکترود جوشکاری ورق گالوانیزه

یک قطعه فلزی جوشکاری شده

علاوه بر موارد ذکر شده باید به این نکته نیز توجه شود که جوشکاری قوس الکتریکی نیازمند دستگاه به خصوص و مهارت فردی جوشکار است. چرا که قسمتی از کیفیت جوشکاری به دستگاه استفاده شده برای جوشکاری قطعات بستگی دارد، خصوصا زمانی که جوشکاری با استفاده از گاز آرگون انجام می شود. گاهی اوقات نیز تجهیزات این اجازه را به ما می دهند که فرایند به صورتی نیمه اتوماتیک انجام شود. در این صورت معمولا نقطه یا درز جوش دارای کیفیت مقبول خواهد بود.

ضخامت الکترود جوشکاری ورق گالوانیزه

در برخی شرایط ضخامت ورق مورد جوشکاری بسیار نازک بوده و امکان نصب هیچ گونه اتصالاتی به جز جوشکاری نیز وجود ندارد. در این شرایط باید دقت داشت که گرم شدن فلز هایی که نازک هستند می تواند سبب ایجاد سوراخ روی سطح آن ها شود. از طرفی کیفیت جوش کم شده و انرژی نیز تلف شود. اما در حالت کلی کیفیت ورق نیز در کیفیت جوشکاری بسیار تاثیر گذار است. از همین رو، حرارت ورودی و  سرعت جوشکاری از دید فنی بسیار مهم هستند. برای جوشکاری فولاد گالوانیزه، خصوصا ورق هایی از این نوع فولاد که دارای ضخامتی نسبتا نازک تر هستند باید از الکترودهایی با سرعت بالا استفاده کرد.

الکترود جوشکاری ورق گالوانیزه

ورق گالوانیزه جوشکاری شده

استفاده از سرعت جوش بالا و تعداد قوس مناسب بسیار مهم است. در حالت کلی جوشکاری ورق نازک نسبت به دیگر محصولات فلزی دشوار تر است. به همین دلیل برای اینکه درز یا نقطه جوش با کیفیت شود، باید تمام نکات فنی را رعایت کرد. برای مثال توصیه می شود نوع الکترود جوشکاری ورق گالوانیزه با دقت بسیار بالایی انتخاب شود. الکترود جوشکاری ورق گالوانیزه که در جوشکاری آرگون استفاده می شوند باید سایز متوسط باشند. به این صورت که حداکثر ضخامت الکترود جوشکاری ورق گالوانیزه تقریبا ۵/۲ میلی متر بوده و جریان نیز بین ۱۰ الی ۲۰۰ آمپر در نظر گرفته شود. هرچه سرعت کار بیشتر شود نتیجتا کیفیت جوشکاری نیز بهتر می شود. 

قیمت جوشکاری ورق گالوانیزه

با توجه به مطالب گفته شده، جوشکاری ورق گالوانیزه در برخی مواقع دارای سه مرحله مجزا بوده و از جوشکاری ورق فولادی بدون پوشش دشوار تر است. همین موضوع سبب می شود تا هزینه جوشکاری این نوع ورق ها از هزینه جوشکاری فولاد در حالت بدون پوشش بیشتر شود.

ورق گالوانیزه جوشکاری شده

ورق فولادی جوشکاری شده

امتیاز

اشتراک گذاری

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

بیشتر بخوانید:

جوش کدولد

جوش کدولد یا همان جوشکاری ترمیت یا احتراقی برای جوشکاری لوله، سیم، صفحه و میله ‌های مسی به یکدیگر استفاده می شود. در جوش کدولد ،

جوشکاری آلومینیوم

جوشکاری آلومینیوم فرایندی است که به وسیله بسیاری از روش های پرکاربرد جوشکاری انجام پذیر است. میتوان از انواع روش های جوشکاری ذوبی ، جوشکاری غیر

جوشکاری استیل با آرگون

جوشکاری استیل با آرگون یکی از فرآیند های جوشکاری ذوبی است که با نام های جوشکاری استیل با تنگستن یا جوشکاری استیل با تیگ هم معرفی

تجهیزات بازرسی جوش

تجهیزات بازرسی جوش به ما در به کار گیری روش های نوین کنترل کیفیت و بازرسی قطعات جوشکاری شده کمک می کنند. در صنعت هر روش

0 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تخصص دارید؟ به ما بپیوندید